Bag om Marxens trøjenummer

Når Erik Marxen går i kamp i den kronjyske trøje, har han nr. 11 på ryggen. Nogle vil mene, at det er atypisk for en midtstopper, så hvordan kan det være, at et så offensivt tal pryder anførerens ryg? Dette har vi taget en snak med Erik om.

Normalt har trøjenumre deres faste positioner på et fodboldhold. 1’eren er forbeholdt keeperen, 6’eren er den balanceskabende midtbanespiller, mens 9’eren ofte er holdets topscorer. Der er dog også undtagelser – Nicklas Bendtner med nr. 3 i VfL Wolfsburg, William Gallas som 10’er i Arsenal, ligesom legendariske Ronaldinho både har foretrukket nr. 80 og nr. 49 i løbet af sin karriere.

I Randers FC kan man også opleve et særligt tilfælde. Her tackler Erik Marxen rundt med anførerbindet på armen og elastik i håret. De fleste i hans position havde måske båret et lavt nummer, men i Eriks tilfælde pryder nr. 11 hans kronjyske trøje, selvom det rent traditionelt bliver anset som et angrebsivrigt nummer. Derfor har vi hevet fat i vores kære anfører og fundet ud af, hvad der egentlig ligger bag.

Årsagen er simpel. Erik elsker de offensive numre. Hvis det stod til ham, ville han faktisk have haft et endnu mere ikonisk nummer grundet én bestemt spiller.

– Årsagen til nummervalget er, at jeg ikke kunne få nr. 7 i første omgang, for den havde Elmar Bjarnason. Jeg havde ellers altid foretrukket 7’eren helt tilbage fra min David Beckham-fascination i mine unge dage, og jeg har båret nummeret i både Horsens og SønderjyskE. Selvom jeg er forsvarsspiller, så synes jeg, at det er en sjov gimmick at have et nummer, der måske ikke passer til min position. I stedet vil jeg hellere have det nummer, der er fedest – og det var nummer 7.

Så var Erik jo ligesom nødsaget til at vælge noget andet. Her fandt et andet nummer hans interesse, men igen var en stopklods i vejen.

– Nr. 10 var også ledig, men den idé var Colin Todd ikke helt klar på. Det var måske også lige at stramme gimmicken for meget, når der er så meget tradition forbundet med netop dét rygnummer. Så dur det ikke, at venstrebacken render rundt med nr. 10 på ryggen. Heldigvis kunne han gå med til, at jeg snuppede nr. 11, og det er jeg rigtig glad for i dag. Der var også nogle ledige lave numre, men de var aldrig rigtig spændende.

Så forestiller man sig måske, at nogle af de offensive kræfter hos Randers FC ser misundelig på Eriks trøjenummer. Men det er faktisk ikke tilfældet – i hvert fald ikke direkte.

– Der er faktisk ikke nogle af de andre, der har brokket sig. Der har ikke været et prik på skulderen, så jeg ved ikke, om de ikke går op i det, eller om de ikke tør, når det er anføreren. Nu til dags vil folk jo også have deres helt særlige nummer, fx mellem 40-70, som ikke har båret af nogle nævneværdige spillere. Det er nærmest blevet det nye sort at spille med noget utraditionelt, så man i højere grad kan være en éner end en ny 11’er.

Hvis én af de andre Randers FC-spillere virkelig gerne vil have fat i anførerens eftertragtede nummer, er han klar til at tale om det.

– Ja, det kunne vi godt finde ud af. Hvis argumentet er godt nok, og der er nogle interessante ledige numre, så kan de andre da bare komme forbi, afslutter Erik på sin vante måde med et stort smil.

Hvis du vil se Erik Marxen (og de andre Randers FC-spillere) i aktion, skal du ikke vente længe. På mandag d. 23/11 gæster kronjyderne nemlig FCK i Parken. Denne kamp skydes i gang kl. 19:00.

Erik Marxens personlige sponsor er Sparkassen Kronjylland.

Skrevet af: Christian Bundgaard Larsen
Foto: Lars Rønbøg - Getty Images