André Rømer solgt til IF Elfsborg

André Rømer fortsætter karrieren i Allsvenskan hos sølvvinderne fra IF Elfsborg.

Da André Rømer kom til Randers FC i sommeren 2018 var det for at få genstartet karrieren, som havde lidt et knæk hos OB i H.C. Andersens hjemby. Og det er den blevet. Rømer har været en vigtig del af den centrale akse, hvor han har skabt balance og i denne sæson også været en sikker straffesparksskytte.

Nu er det dog tid til et nyt eventyr for den 27-årige centrale midtbanespiller, der fortsætter karrieren i Allsvenskan-klubben Elfsborg, der blev nummer to i ligaen i den netop afsluttede sæson.

– Det er med blandede følelser, at jeg tager afsked med Randers FC, som efter en hård periode i min fodboldkarriere har været med til at bygge mig op igen, hvilket jeg sætter stor pris på. Jeg har haft en virkelig god tid her og kommer til at savne alle i og omkring klubben. At spille i udlandet er dog noget, jeg altid gerne har villet prøve, og det er jeg glad for, at jeg nu har fået muligheden for efter et par rigtig gode sæsoner i Randers FC, siger André Rømer.

For sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen er det også med blandede følelser, at han sender André Rømer videre.

– André har været en vigtig del af vores hold både på og uden for banen, og han har været en virkelig god spiller for Randers FC. Men det er også en god transfer for os, så det er en handel, der giver mening for alle parter. Derudover er det endnu et godt eksempel på, at Randers FC er et godt sted at være og et godt springbræt til at komme videre også selvom man ikke er helt ung, men skal have genstartet karrieren, siger Søren Pedersen, som forlængede André Rømers kontrakt til 2024 allerede i efteråret 2019.

– Det gjorde vi for at kunne stå i en god forhandlingsposition, som vi også gjorde med salget af Emil Riis til Preston, og det er også strategien fremadrettet. Det giver så andre muligheden for at gribe chancen, som det har været tilfældet før, og det gælder også i forhold til salget af André Rømer, ligesom at vi selvfølgelig skal have fundet en erstatning, der kan skærpe konkurrencen på den centrale midtbane.

André Rømers skifte er med virkning fra den 22. februar, og indtil da står han altså til rådighed for Randers FC. Dog ikke i tirsdagens forårspremiere mod AC Horsens, hvor han afsoner karantæne.

Fakta:
André Ibsen Rømer
Født den 18. juli 1993
Nummer 6 på ryggen
Har scoret 11 mål i 84 kampe for Randers FC

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images