11 skæve vinkler før Randers FC – OB

Vi har samlet 11 skæve vinkler før fredagens hjemmebaneopgør mellem Randers FC og OB i 3F Superligaens 10. runde.

1. Randers FC og OB ligger næsten side om side i tabellen på henholdsvis 9. og 8. pladsen. Blot ét point adskiller de to hold (12 og 13 point).

2. Alhaji Kamara har haft 76 hovedstødsdueller i 3F Superligaen, hvor kun to spillere har haft flere af denne slags.

3. Randers FC har scoret 12 mål og indkasseret 10 i mod sig. Dette gør den kronjyske defensiv til det bedste på tværs af alle hold. Til sammenligning har OB scoret 13 og indkasseret hele 15 stk.

4. Randrusianerne er mere effektive i luftrummet end på græstæppet – i hvert fald i duelspillet. Når spillerne er lettet fra jorden, har de vundet 191 dueller, hvilket er flest af alle hold i 3F Superligaen. I kontrast har de stået som sejrsherre i 281 dueller langs jorden, og det er rent faktisk færrest af alle.

5. Randers FC er meget chanceskabende. Sammenlignet med Superliga-kollegaerne har kronjyderne ramt stolpen fire gange, hvilket er flest af alle hold, mens de ligeledes har haft næstflest afslutninger i alt med 105 stk. Både Marvin Egho og OB’s Issam Jebali har afsluttet 21 gange, hvilket er flest af alle spillere i rækken.

6. VAR-omstødelser er et tema for dommeren, når Randers FC spiller kampe. Det er nemlig i de kampe med kronjysk indblanding, hvor der er blevet gjort mest brug af VAR til at foretage ændringer.

7. I den indeværende sæson har Randers FC modtaget 22 gule kort, mens kun Vejle er kommet i dommerens gule bog flere gange. Især Mikkel Kallesøe er en hardhitter med fire stk., hvorfor han er i karantæne til OB-kampen.

8. Randers FC har vundet syv af de seneste ti hjemmekampe mod OB.

9. Björn Kopplin har blokeret flest bolde (26 stk.) af alle spillere i 3F Superligaen. OB’s tilsvarende er Jens Jakob Thomasen med 19 blokeringer.

10. Randers FC er det næstmest løbestærke hold i ligaen med 1.052.775 meter. OB er det næstdårligste med 1.004.891 meter.

11. Randrusianerne er gode, når de scorer først. Dette er sket fire gange, hvilket har resulteret i tre sejre og én uafgjort. Til gengæld har modstanderen scoret først i alle kronjyske nederlag .

Kampen mellem Randers FC og OB hjemme på Cepheus Park Randers skydes i gang i morgen kl. 19:00.

Skrevet af: Christian Bundgaard Larsen
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images