0-2-nederlag til FC Midtjylland

Efter en dramatisk første halvleg og en målløs anden endte det desværre med et 0-2-nederlag til FC Midtjylland her til aften på Cepheus Park Randers.

De to hold var vågne fra start. I kampens første minut var begge mandskaber oppe i modstanderens felt og presse på.

Og kampens første afslutning på mål kom da også lige omkring et-minuts-mærket, da FC Midtjylland skød på mål. Det var lige ved at blive farligt, da Patrik Carlgren ikke fik ordentligt greb på bolden, og en FC Midtjylland-spiller stod klar ved hans side. Den svenske keeper fik dog hurtigt kontrol over situationen.

Efter et kvarters spil bølgede spillet meget frem og tilbage, men Randers FC var holdet, der pressede mest på. Kronjyderne lavede mange fine kombinationer og indlæg, men slutproduktet til at bringe sig foran manglede.

Efter ca. 20 minutter var Mikkel Kallesøe lige ved at bringe hjemmeholdet foran, da han afsluttede fra midten af feltet. Desværre sparkede han knebent ved siden af.

Få minutter senere var Frederik Lauenborg lige ved at score sit første mål i Randers FC-trøjen. På et flot indlæg fra Tosin Kehinde steg den unge midtbanespiller til vejrs og satte hovedet på, men hovedstødet gik dog lige forbi målrammen.

Efter 26 minutter bragte FC Midtjylland sig så foran. På et hjørnespark blev indlægget forlænget, lige henover handsken på Patrik Carlgren, og midtjydernes Frank Onyeka kunne derfor sikkert heade bolden i netmaskerne. 0-1 til gæsterne fra FC Midtjylland.

To minutter senere fik Randers FC dog en unik mulighed for at udligne. Mikkel Kallesøe blev fældet af FC Midtjyllands keeper Jesper Hansen, der bestemt ikke havde øjet på bolden. Kampens dommer, Mads Kristoffersen, fløjtede straffespark.

Emil Riis gik frem til pletten for at tage sig af straffesparket. Desværre rådede Jesper Hansen selv bod på hans handling ved at diske op med en straffesparksredning.

Og med to minutter til pause var det så FC Midtjyllands tur til at få et straffespark. Evander Ferreira var manden, der skulle eksekvere, og han sparkede den sikkert ud i nederste venstre målhjørne og udbyggede den midtjyske føring til 0-2.

Dermed gik de to mandskaber til pause med stillingen 0-2 på måltavlen.

Randers FC kom aggressivt ud fra pausen og lagde et godt tryk på midtjyderne. Randers FC-mandskabet havde dog svært ved at finde de helt store chancer.

Som halvlegen skred frem mistede hjemmeholdet noget af trykket, og spillet bølgede meget frem og tilbage mellem de to mandskaber. FC Midtjylland fik desværre succes med at tage noget tempo og luft ud af opgøret, og Randers FC blev ikke rigtigt farlige. 

Med to minutter tilbage af den ordinære spilletid var det lige ved, det skulle blive 0-3 til FC Midtjylland. På en lang bold i dybden kom Patrik Carlgren ud af sit mål, men Sory Kaba spillede sig forbi, med retning mod et tomt mål. Men ind kom anfører Erik Marxen med en fremragende tackling og afværgede situationen. 

Randers FC forsøgte ihærdigt til det sidste at spille sig igennem den midtjyske defensiv og til en reducering, men det kronjyske mandskab formåede aldrig at finde netmaskerne. Dermed endte det altså foran et tomt Cepheus Park her til aften, med et 0-2-nederlag til ligaens nummer ét, FC Midtjylland.

Kampfakta:

Randers FC vs. FC Midtjylland 0-2
0-1 Alexander Scholz (26.)
0-2 Evander (44.)

Startopstillingen med ændringer:

Patrik Carlgren – Johnny Thomsen, Erik Marxen, Simon Piesinger, Jesper Lauridsen – Mathias Nielsen (67. Mathias Greve) – Tosin Kehinde (76. Björn Kopplin), Frederik Lauenborg, Vito Hammershøy-Mistrati, Mikkel Kallesøe (85. Kasper Høgh) – Emil Riis

Gule kort: Tosin Kehinde (Randers FC), Paulo Victor Da Silva (FC Midtjylland), Jesper Hansen (FC Midtjylland)

Dagens kampsponsor: Bilka

Kampens spiller: Vito Hammershøy-Mistrati (valgt af fansene i Randers FC app’en)

Skrevet af: Helena Lillelund
Foto: Jan Christensen, Getty Images