Optakt: Randers FC - OB

Andreas Nielsen — 17.04.2024 06:43

Fredag klokken 19.00 venter endnu en spændende kamp, når Randers FC hjemme på Cepheus Park møder OB

Det blev tredje sejr på stribe, da Randers FC søndag tog en 1-2 sejr i Nørreskoven mod Vejle Boldklub, hvor Daniel Høegh og Mohammed Fuseini kom på måltavlen for Randers FC. Mohammed Fuseini blev med sin scoring i søndagens kamp den første spiller siden Robert Skov i 18/19 sæsonen til at score 6 mål på tre kampe. De gode historier stopper ikke der, hvor vi for tredje runde i træk kunne præstere at have minimum to spillere på rundens hold i form af Daniel Høegh og Mads Enggård.

Mads Enggård var ikke blot afgørende i søndagens kamp mod Vejle, men har også udviklet sig til en central figur på holdet i løbet af det seneste år. En udvikling der ikke kun er blevet bemærket i Randers, da Mads Enggård nu pryder den prestigefyldte Golden Boy-liste. Her er han den højest rangerede dansker på listen, placeret som nummer 56. Du kan læse mere om dette her.

Sidst vi spillede hjemme, havde vi en kæmpe fest, hvor vi vandt med hele 6-2 over Lyngby Boldklub. Fredag klokken 19.00 skal Rasmus Bertelsen og co. jagte den fjerde sejr på stribe, når OB kommer på besøg, og derfor har vi brug for din opbakning på lægterne. Så start tidligt og kom i Thor fanzonen allerede fra kl. 17.00, så lover vi god stemning, live musik, højt humør og billig mad og drikke. Vi har opgraderet baren i Thor Fanzonen, så vi nu tilbyder både Faxe Kondi Booster og Scoop slushice, samt vi eksklusivt til OB-kampen også sælger Cult Shakers.

Statistisk set

Randers FC har mødt OB på hjemmebane 25 gange i 3F Superliga-regi, her er det blevet til 9 sejre, 11 uafgjorte og 5 nederlag. Derudover har vi scoret 35 mål og lukket 23 ind mod fynboerne. Sæsonens foreløbige møder mod OB er endt 2-2 i Odense og 0-1 senest på Cepheus Park i november, hvor Don Deedson Louidius blev matchvinder med et mål efter 23 minutters spil. De seneste fire hjemmekampe mod OB har budt på 1 sejr, 2 uafgjorte og 1 nederlag. Faktisk skal vi tilbage til november 2020 for at finde den seneste hjemmesejr på Cepheus Park mod OB, her vandt vi 2-1 på mål af Alhaji Kamara og Frederik Lauenborg. 

Fokus på OB

OB går ind til fredagens kamp uden sejr i kvalifikationsspillets første tre kampe, hvor fynboerne har tabt 0-1 til Vejle, spillet uafgjort 0-0 mod Lyngby og med et 1-3 nederlag på hjemmebane mod Viborg FF senest. Hvor OB er uden sejr på hjemmebane i denne sæson, så har de været anderledes stærke på udebane, hvor de i grundspillet var det fjerde bedste hold på udebane med 22 point kun overgået af guldkandidaterne F.C. København, FC Midtjylland og Brøndby IF. Så til trods for en mere svingende periode er det et OB-mandskab, der ikke skal undervurderes i fredagens opgør, hvor fynboerne er ubesejret på udebane i de seneste otte kampe.

En af profilerne for OB har igennem sæsonen været den svenske midtbanespiller Rami Al Hajj, der med sit kreative spil og overblik er en nøglespiller for fynboerne. Hvilket 5 oplæg og 3 mål i sæsonen er med til underbygge. I angrebet er Don Deedson Louicius også en af spillerne, som vil forsøge at gøre det svært for Randers FC- forsvaret i fredagens opgør. Den 23-årige angriber fra Haiti har scoret 8 mål i sæsonen, og kom også på måltavlen i sæsonens tidligere møde på Cepheus Park, hvor han med sit skarpe venstreben fra kanten af feltet fik sendt bolden i mål. En nedlukning af Don Deedson Louicius vil være en af nøglerne til sejr for Bertelsens tropper i fredagens opgør.

Kampens dommer er på fredag Jens Maae, med Mikkel Redder i VAR-vognen.

Fun Facts

  • Randers FC indtager tredjepladsen med 43 skabte store chancer i 3F Superligaen, kun overgået af F.C. København og Brøndby IF.
  • Daniel Høegh og Wessel Dammers er med 122 vundne luftdueller den forsvarsduo, som har vundet flest i 3F Superligaen.

  • Randers FC har vundet 3 ud af 3 kampe i nedrykningspuljen denne sæson med i alt elleve mål scoret, det højeste antal mål for et 3F Superliga-hold i de første tre kampe i både mesterskabs- og kvalifikationsspillets historie. Derudover kan vi med en sejr fredag blive det første hold nogensinde til vinde de første fire kampe i kvalifikationsspillet.

 

Ses vi på Cepheus Park Randers i morgen?